| Xəbər 18142 dəfə oxunub
Covid-19-a qarşı "qırmızı soğan"

Demək olar ki, hər kəsin mətbəxdə istifadə etdiyi qırmızı soğan koronavirusla mübarizədə ilk yeri tutan tərəvəzlərdən biridir. Təzyiqi tənzimləyir, qan laxtalanmasının qarşısını alır və ürək sağlamlığını qoruyur.

 

Axşam.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislərin gözlərinə görə, bu tərəvəzin içərisindəki “quercetin” adlı maddə, virusun çoxalmasının qarşısını alır.

Araşdırmalar zamanı qırmızı soğanın virusun müəyyən bir bölgədə, xüsusilə də ağciyərdə yığılmasının qarşısını aldığı da məlum olub. Sözügedən tərəvəz bədənimizin müqavimətini artırır və yüksək səviyyədə anti-oksidan təsiri bəxş edir. Tərkibindəki "quercetin" səbəbiylə də koronavirusla ciddi şəkildə mübarizə aparır.

Lakin bu tərəvəz qaynadılaraq içilməlidir. Soğanın üst təbəqəsindən bir və ya iki qabığını təmziləyib qalanını 4-ə bölüb suda qaynatmaq lazımdır. 3-4 dəqiqə soyumasını gözlədikdən sonra gün ərzində bu suyu qəbul edə bilərsiniz.